sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Sitä saa mitä tilaa, joskin varmistellen

Paramore - Brand New Eyes



Jenkkilän teinisensaatio Paramore tunnetaan luultavasti parhaiten laulaja Hayley Williamsin liekehtivänpunaisista hiuksista. Heti kakkosena tulevat porukan tarttuvat ja välillä erikoisemmilla tahtilajeillakin paiskatut pop-punk -rallit. Tuotteistus on onnistunut, mutta taustalla on myös ihan oikeita ansioita. Tällä hetkellä jännittävintä on bändin tuleva suunta. Jäädäänkö tähän vai jatketaanko eteenpäin?

Paramoren menestysreseptiä ei ole ainakaan vielä lähdetty turhia sotkemaan. Taktiikka on täysin ymmärrettävä, kun hiomattoman esikoislevyn jälkeen löydettiin lähes täydellinen soundi. Tyyliä varmistellessa ei saisi kuitenkaan unohtaa tärkeintä, eli musiikkia. Nyt vahinko on ollut lähellä. Brand New Eyes kuulostaa lähes samalta kuin kahden vuoden takainen Riot!, mutta biisimateriaali on heikompaa ja tasapaksumpaa. Misery Businessin tai That’s What You Getin kaltaisia koukuttavariffisiä täysosumia ei ole tälle kiekolle eksynyt.

Pääosin liikutaan kuitenkin tiukasti ok-tasolla. Sinkkubiisi Ignorancessa on mukavasti draivia ja suurin osa matskusta toimii samalla dempattu säkeistö vs. riehakas kertsi -dynamiikalla. Ja kyllähän Paramoren kertovärssyt pesiytyvät edelleen kuulijan päähän aika pitkiksi periodeiksi. Levyn heikompaa osastoa edustavat hitaammat vedot The Only Exception ja All I Wanted. Jälkimmäisessä tavoitellaan suuria, mutta kovin junnaavaksi jää.

Koviksi nousseiden kehitystoiveiden jälkeen Brand New Eyes jää väkisinkin pettymykseksi, mutta platta sisältää silti hyvän annoksen tarttuvaa nuorta energiaa. Sitähän Hayleylta ja pojilta kaivataankin. Pöhkön popin tarve tyydyttyy, eikä sitä Riotiakaan jatkuvalla syötöllä jaksa kuunnella.

Kun nyt vielä pelattiin varman päälle, niin ehkä seuraavalle levylle uskalletaan sisällyttää enemmän uutta kikkaa. Tai vaikka uusvanhaakin. Henkilökohtaisesti nimittäin toivoisin, että rumpali Zac Farro lakkaisi pelkäämästä kakkosta ja nelosta. Virpalla on hyvä varioida, ettei kuulosta tylsältä, mutta varomattomasti harjoitettuna sellainen toiminta tappaa sykkeen yllättävän tehokkaasti. Toki tämä on vain konservatiivin mielipide.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti